Digitalizacijom do boljeg kvaliteta života – Radio Televizija Srbije

Premijerka Srbije Ana Brnabić je poručila da privredni rast i jaka ekonomija dolaze tek kada imamo stabilnost i mir.

„Vlada Srbije donela je odluku o tome da Srbija Srpskoj u ovoj godini uplati sredstva od 9,3 miliona evra za rekonstrukviju mnogih objekata širom Srpske, škola, vrtića, za izgradnju puteva“, navela je Brnabićeva.

Premijerka Srbije je istakla da četvrta industrijska revolucija i vreme digitalizacije znači više novca i bolji kvalitet života građana.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović je okupljenima rekla da su promene u društvu toliko upečatljive da je potrebno videti u kom pravcu treba ići dalje.

„Zahvaljujući tehnološkim inovacijama naš svet ide u novom pravcu, omogućava novi način komunikacije i stoga treba definisati kako ići u korak s novim dostognućima“, rekla je Cvijanovićeva, dodavši da su mnoge stvari uveliko i bespovratno prevaziđene.

Izvršni direktor Udruženja ekonomista Republike Srpske SWOT Saša Grabovac je rekao da je četvrta industrijska revolucija uveliko počela, a da domaće snage i zemlje regiona moraju odvojiti dodatnu energiju da bi uhvatili korak sa razvijenim zemljama.

Ekonomskom forumu prisustvovali i premijer RS Radovan Višković i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i premijerka Srbije Ana Brnabić su imale sastanak pre otvaranja foruma na kom su razgovarale o projektima i budućoj saradnji.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/ekonomija/3499146/digitalizacijom-do-boljeg-kvaliteta-zivota.html