Do kraja 2021. godine od Preljine do Požege novim auto-putem – Energetski Portal

Do kraja 2021. godine od Preljine do Požege novim auto-putem – Energetski Portal

Foto: Vlada Republike Srbije

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović održala je danas u kampu u Pakovraću sastanak sa investitorom, izvođačima radova, nadzornim organom i glavnim projektantom izgradnje auto-puta “Miloš Veliki” od Preljine do Požege.

Mihajlović je naglasila da je reč o jednom od najvažnijih projekata na teritoriji Srbije, podsetivši na obećanje direktora CRBC-a predsedniku Republike da će deonica od Preljine do Požege biti završena do kraja sledeće godine.

Ona je iznela uverenje da će kvalitet izvedenih radova biti najbolji, istakavši veliki značaj ovog projekta za povezivanje Srbije sa regionom, ali i za Čačak koji postaje centar naše zemlje, s obzirom na auto-puteve koji prolaze kroz njega.

Pročitajte još:

Potpredsednica Vlade je, takođe, navela da je koronavirus imao ogroman uticaj na saobraćaj u Srbiji i na finansijsko stanje u “Putevima Srbije”.

Činjenica je da ćemo mnogo izgubiti od prihoda putarina, ipak, projekte koje smo započeli na regionalnim i lokalnim putevima ćemo završiti, a za ono što je planirano da se radi uradićemo projektno-tehničku dokumentaciju, u nadi da će sledeća godina biti bolja, poručila je ona.

Mihajlović je navela da je danas u Srbiji aktivno 63.000 gradilišta, sa više od 7.000 radnika na najvećim gradilištima, ocenivši da je to izuzetno važno za dalji rast i razvoj naše zemlje.

Takođe, ona je najavila da će se nastaviti ulaganja i u niški i u kraljevački aerodrom, da se završava aerodrom u Pranjanima i da će do kraja sledeće godine biti završen i aerodrom u Trebinju.

Izvor: Vlada Republike Srbije

https://www.energetskiportal.rs/do-kraja-2021-godine-od-preljine-do-pozege-novim-auto-putem/