Dušan Nikezić kritika Zorane Mihajlović – N1 Info

Predsednik Resornog odbora za privredu i finanisije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović nema čime da se pohvali kada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture.

Nikezić je naveo da je za osam godina, koliko je Mihajlović bila ministarka saobraćaja, „dovršeno 266 kilometara započetih autoputeva, a zemlja je zadužena za dodatnih 12 milijardi evra“, saopšteno je iz SSP.

Nikezić je dodao i da su poslovi podeljeni stranim firmama, što je „uništilo srpsku građevinsku operativu“.

„Da sam na vašem mestu, ne bih se hvalio rezultatima ‘Puteva (korupcije) Srbije’ i izgradnjom infrastrukture. Rekorderi ste po troškovima gradnje, pa vam deonica Kuzmin-Rača, koju pominjete, košta 13 miliona evra po kilometru, dok je autoput Zagreb-Split u proseku koštao šest miliona evra po kilometru“, naveo je on.

Prema Nikeziću, još gore se stoji sa rokovima, pa radovi samo na vijaduktu i tunelu na pruzi Beograd – Novi Sad traju 52 meseca, „što je duže nego što su trajali radovi na izgradnji cele pruge kroz Tibet dužine 1.142 kilometara“.

„Ovih dana se hvalite budućom reorganizacijom ‘Srbijagasa’, a dozvolili ste da ‘Putevi (korupcije) Srbije’, prema nalazu Državne revizorske institucije, isplate pola milijarde evra bez sprovedene javne nabavke i da samo u 2019. godini naprave gubitak od 143 miliona evra“, napisao je Nikezić.

On je naveo da „izgradnja i održavanje puteva u Srbiji služi isključivo za bogaćenje stranih i šačice režimskih građevinskih firmi“.

Mihajlović: Građani znaju ko je iza sebe ostavio puteve i pruge, a ko dugove

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ocenila je da građani Srbije znaju ko je iza sebe ostavio izgrađene puteve i obnovljene pruge, a ko dugove i nezavršene projekte.

„Možete da poredite i proveravate šta se i koliko brzo gradi na Tibetu ili na bilo kom drugom delu planete, ali za sve ljude koji žive u Srbiji, to neće promeniti činjenicu da dok ste bili na vlasti niste završili ni Koridor 10, ni obilaznicu oko Beograda, niti smo imali autoput od Beograda do Čačka“, navodi se u reagovanju Mihajlović na saopštenje Stranke slobode i pravde.

Mihajlović je istakla da Srbija danas ima Koridor 10, najmoderniji autoput “Miloš Veliki” i da se završava obilaznica oko Beograda.

„Da bi vaše kritike imale smisla, prvo treba da pogledate istini u oči, a istina je da je Srbija, koja geografski ima sve uslove da bude saobraćajno čvorište regiona, dok ste vi bili na vlasti bila zemlja koju je tranzitni saobraćaj zaobilazio jer su projekti u Srbiji stajali, a novac građana Srbije odlazio na plaćanje kamata za uzete kredite“, istakla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

http://rs.n1info.com/Biznis/a684035/Dusan-Nikezic-kritika-Zorane-Mihajlovic.html