„Gradi se 324 kilometra auto-puteva i brzih saobraćajnica“ – B92

Beograd — Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da se gradi 324 kilometra auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/diyan_nenov

Foto: Depositphotos/diyan_nenov

Antić je kazao da se ulazi u fazu finalizacije ugovora projektno – tehničke dokumentacije i da se do kraja godine očekuje potpisivanje ugovora ili početak izgradnje novih 378 kilometara.

U ovom trenutku se gradi, kaže Antić za Pink, Moravski koridor 112 kilometara, Sremska Rača – Kuzmin 18 kilometara, obilaznica oko Beograda 13,5 kilometara, Preljina – Požega 31 kilometar, Ruma – Šabac – Loznica 77 kilometara, Valjevo – Lajkovac 17,5 kilometara, Fruskogorski koridor 47,7 kilometara, Novi Beograd – Surčin 7,9 kilometara.

Do kraja godine počeće se sa izgradnjom auto-puta Niš – Merdare – 32 kilometara, prva deonica, nastavlja se sa radovima na svim ključnim pravcima, Gružanski koridor i obilaznica oko Kragujevca, Kragujevac – Mrčajevci oko 50 kilometara, kreće Požarevac – Veliko Gradiste – Golubac, 70 kilometara, a kreće i važan projekat autoput Beograd – Zrenjanin, Zrenjanin – Novi Sad i idemo dalje Požega – Boljare.

„Ovo su istorijski rezultati i posledica političke i finansijske stabilnosti“, kazao je Antić i dodao da je bum u izgradnji velikih infrastrukturnih projekata počeo od 2012. godine.

Veliki deo tih projekata, kako je rekao Antić, a ostalo se radi iz povoljnih zajmova.

Ključni problem u ovom trenutki je obezbediti dovoljan broj radnika koji će raditi na ovim projektima, naglasio je Antić i dodao da u ovom trenutku, samo na Moravskom koridoru radi 2.000 ljudi, a biće potrebno 3.500.

Kada je reč o Sopotskoj petlji, Antić kaže da taj projekat pokazuje brigu o interesima građana.

„Tokom izgradnje Koridora 10 i novog autoputa određena sela su izgubila komunikaciju sa regionalnim putevima. Izlazeći u susret zahtevima meštana izgradili smo taj projekat koji omogućava da sela u Pirotskom kraju imaju komunikaciju kakvu su imali, ali ima i širi značaj za taj kraj“, kazao je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=08&dd=12&nav_id=1906033