Izgradnja brze saobraćajnice za povezivanje Valjeva sa “Milošem Velikim” – Valjevskaposla

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima JP „Putevi Srbije“ i kompanije “Čajna Šandong” komercijalni ugovor, vredan 158 miliona evra, o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca i regulaciji reke Kolubare.

Potpisivanju ugovora sa direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom i direktorom kompanije “Čajna Šandong” u Beogradu Džang Đančaom prisustvovala je i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo.

Izgradnjom ove saobraćajnice Valjevo i čitava okolina dobiće direktnu vezu sa auto-putem „Miloš Veliki“ i ovim je uspunjeno još jedno obećanje dato građanima.

Sastavni deo ovog projekta jeste i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije. Ukupna dužina deonice je 18,3 kilometra, a početak radova planiran je za 17. jun.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja. Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor „Putevi Srbije“, a radove će izvoditi kineska kompanija „Čajna Šandong“, u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.

Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na čas.

https://www.valjevskaposla.info/izgradnja-brze-saobracajnice-za-povezivanje-valjeva-sa-milosem-velikim/