IZVEŠTAJ JP „PUTEVI SRBIJE“ Najviše sitnih odrona na Đerdapskoj magistrali – Alo!

AUTOR:DATUM I VREME: 29.03.2020. 20:21

Sitni odroni su duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima, saopštili su večeras Putevi Srbije.

Saobraćaj, vozači,

Autoput E-75, petlja Brestovac – radovi na izgradnji nove bočne naplatne stanice. Za saobraćaj je zatvorena petlja „Brestovac“. Preporučeni alternativni putni pravac iz pravca Niša ka Leskovcu, kao i iz pravca Preševa ka Nišu – petlja Doljevac“ za sve kategorije vozila.

Ljubovija – Rogačica, radovi na mostu preko reke Trešnjice. Saobraćaj za putnička motorna vozila naizmenično jednom saobraćajnom trakom. Zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi tri tone. Alternativni pravac za teretna motorna vozila: Valjevo – Debelo brdo – Rogačica.

Autoput E-70, granični prelaz Batrovci – Kuzmin 1, zona benzinske stanice NIS Petrol – radovi u smeru od Beograda ka graničnom prelazu Batrovci (tri km pre petlje Adaševci). Saobraćaj se odvija dvosmerno na desnom poluprofilu autoputa. Benzinska stanica NIS Petrol koja se nalazi u zoni radova je zatvorena.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije:

– na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

– na graničnom prelazu Preševo, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

https://www.alo.rs/vesti/drustvo/najvise-sitnih-odrona-na-derdapskoj-magistrali/299957/vest