LESKOVAC SPREMAN ZA ZIMU: Smotra mehanizacije za zimsko održavanje ulica i puteva – Večernje Novosti

U GRADU na Veternici danas je održana smotra mehanizacije kojom će tokom predstojeće zimske sezone biti održavane ulice i putevi na teritoriji lokalne samouprave.

LESKOVAC SPREMAN ZA ZIMU: Smotra mehanizacije za zimsko održavanje ulica i puteva

foto: GU Leskovac

Preduzeće koje je ovaj posao dobilo na tenderu leskovačkog JP „Urbanizam izgradnja“ spremno je za zimsko održavanje saobraćajnica koje zvanično počinje 15. novembra i traje do 15. marta naredne godine.

Ono će održavati oko 25 kilometara ulica u Leskovcu i 447 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, a za te namene je iz leskovačkog budžeta izdvojeno 30 miliona dinara.

Izvođač poverenih radova je u obavezi da nabavi 400 tona rinfuzne industrijske soli i 1200 tona kamenog agregata, odnosno količine koje će biti dovoljne da se i u zimskom periodu saobraćaj odvija nesmetano i bezbedno.

– Na zalihama se već nalazi gotovo sva predviđena količina agregata kao i 200 tona soli, a odabrani izvođač raspolaže svom neophodnom mehanizacijom. Održavanje će se vršiti po prioritetima, a četvrti stepen angažovanosti uvodi Krizni štab. Nadamo se da nećemo biti u takvoj situaciji, ali to zavisi od vremenskih prilika koje nas očekuju – kazao je Novica Nikolić, direktor JP „Urbanizam i izgradnja“.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMidmh0dHBzOi8vd3d3Lm5vdm9zdGkucnMvYy9zcmJpamEvdmVzdGkvMTE3MzAxOS9sZXNrb3ZhYy1zcHJlbWFuLXppbXUtc21vdHJhLW1laGFuaXphY2lqZS16aW1za28tb2RyemF2YW5qZS11bGljYS1wdXRldmHSAQA?oc=5