Mihajlović: Devet milijardi za infastrukturu tokom sledećih pet godina – N1 Info

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija u okviru novog investicionog plana do 2025. godine uložiti devet milijardi evra u infrastrukturu, uključujući putnu, železničku, komunalnu i socijalnu infrastrukturu.

Ona je gostujući na Hepi televiziji kazala da se trenutno gradi 230 kilometara novih auto-puteva, a da investicioni plan Srbija 2020-2025. godine predviđa izgradnju još 500 kilometara auto-puteva.

„Planirani su ‘Vožd Karađorđe’ koji će povezati centralnu sa zapadnom, južnom i istočnom Srbijom, kao i auto-put Požega-Boljare koji će nas spojiti sa Crnom Gorom. Pored brze pruge koju gradimo od Beograda do Budimpešte, gradićemo i brzu prugu Beograd-Niš“, kazala je Mihajlović.

Ona je ocenila da infrastruktura omogućava ljudima da ostanu da žive u svojim mestima a da investicije lakše i brže dolaze, kao i da je uz građevinarstvo pokretač privrednog razvoja i rasta bruto domaćeg proizvoda.

„Tome će doprineti i stanovi koje gradimo za pripadnike službi bezbednosti. Dala sam predlog da se taj projekat proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike i nadam se da će Vlada to usvojiti“, rekla je Mihajlović.

Ona je navela i da se, kada je došla u ministarstvo, govorilo o „Veljinom kraduckanju, Mrkonjićevim nezavršenim projektima i kafanama“.

„Potcenili su me, jer rad, red i disciplina su ono čime se vodim“, istakla je Mihajlović.

http://rs.n1info.com/Biznis/a602499/Mihajlovic-Devet-milijardi-za-infastrukturu-tokom-sledecih-pet-godina.html