Mihajlović: Dve milijarde dinara za puteve u Jablaničkom okrugu – N1 Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će ove godine u putnu infrastrukturu Jablaničkog okruga biti uložene dve milijarde dinara, saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem posetila Opštinu Medveđa i razgovarala sa predstavnicima tog okruga o ulaganju u putnu infrastrukturu i o sprovođenju zakona iz resora ministarstva.

„Razgovarali smo, ne samo o realizovanim i planiranim projektima, već i o svemu onome što je od značaja za kvalitetan život meštana. Jedna od tema bila je i primena zakona o ozakonjenju i planiranju i izgradnji, jer bez toga nema razvoja infrastrukture“, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, Opština Medveđa je iznad republičkog proseka po brzini izdavanja građevinskih dozvola i ozakonjenja objekata.

Ministarka je kazala i da je dogovoreno da se pomogne Javno-komunalnom preduzeću „Obnova“ kako bi moglo da održava lokalne puteve.

Dodala je da će Opštini Medveđa „Koridori Srbije“ po završetku Koridora 10 ustupiti vozilo na korišćenje.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da su za Vladu Srbije sve lokalne samouprave ravnopravne i podjednako važne i podsetio da je resorno ministarstvo u prethodnom periodu pomoglo izgradnju tri hale u Jablaničkom okrugu.

„Želimo da poboljšamo život mladih, da ih podstaknemo da budu aktivniji, da unapredimo školski sport. Danas smo razgovarali o kapitalnim projektima, ali i o onim manjim, lokalnim koji doprinose kvalitetnijem životu građana ovog kraja“, kazao je on.

Predsednik Opštine Medveđa Nebojša Arsić rekao je da „Srbija misli“ na sve lokalne samouprave.

„Put Lebane-Medveđa, naša bolna tačka godinama, biće završen ove godine, a razgovarali smo i o drugim projektima koji će doprineti razvoju banjskog turizma i povezivanju“, rekao je Arsić.

Načelnik Jablaničkog okruga Miloš Ćirić kazao je da je saradnja Vlade Srbije i resornih ministarstava sa Jablaničkim okrugom na visokom nivou i da očekuje da uskoro krene realizacija projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture.

http://rs.n1info.com/Biznis/a467097/Mihajlovic-Dve-milijarde-dinara-za-puteve-u-Jablanickom-okrugu.html