Mihajlović: Moguće da pojedini projekti izgradnje puteva kasne zbog pandemije – 021.rs

Na svim kapitalnim infrastrukturnim projektima u Srbiji svakodnevno se radi, i pored pandemije virusa korona, a na gradilištima je dnevno između 2.500 i 3.000 radnika, izjavila je danas ministarka građevine Zorana Mihajlović.

Ona je za RTS rekla da se trenutno gradi 520 kilometara autoputeva i pruga, a da je danas na gradilištima 2.600 ljudi. Mihajlović je dodala i da je na rehabilitaciji i rekonstrukciji regionalnih i lokalnih puteva angažovano 14.000 radnika.

Prema njenim rečima, zbog problema nabavke opreme i repromaterijala iz inostranstva, što je problem nastao zbog pandemije, moguće je da neki projekti, poput obilaznice oko Beograda, kasne nekoliko meseci.

Mihajlović je navela i da 1.500 radnika na izgradnji pruge od Beograda do Stare Pazove, osim na posao, ne izlaze iz svog kampa već duže vreme, zbog opasnosti od zaraze.

Autor: RTS, Fonet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/240459/Mihajlovic-Moguce-da-pojedini-projekti-izgradnje-puteva-kasne-zbog-pandemije.html