Mihajlović najavila potpisivanje ugovora za izgradnju Fruškogorskog koridora – N1 Info

Sutra će biti potpisan ugovor za izgradnju Fruškogorskog koridora, najavila je Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u odlazećoj Vladi Srbije.

„Decenijama se govorilo o ovom koridoru, a mi smo završili pregovore, do kraja godine završićemo projektno-tehničku dokumentaciju i sledeće godine započećemo radove“, rekla je ona prilikom posete gradilištu stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Novom Sadu.

Dodala je da se upravo gradi 250 kilometara auto-puteva u Srbiji, a u planu je još toliko. Istakla da je na izgradnji stanova u Srbiji za pripadnike snaga bezbednosti radi 1.700 radnika iz domaćih firmi, a srpske firme proizvode i sve čime se ti stanovi opremaju.

„To je važno za razvoj naše gradjevinske industrije“, navela je Mihajlović, saopštilo je Ministarstvo.

Govoreći o projektu u Novom Sadu, rekla je da sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem „imamo odličnu saradnju, ovde se sve izvodi na vreme, po dogovoru i bez greške“.

Najavila je da će izgradnje tih namenskih stanova biti i na novim lokacijama u Beogradu i Novom Sadu, „s obzirom na to da se prekjuče za minut i 47 sekundi u Beogradu prijavilo sedam hiljada ljudi za hiljadu stanova“, rekla je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Vučević izjavio da je posle „Beograda na vodi“ to najveće gradilište u Srbiji: „Biće to prelepo naselje u kojem će živeti 10.000 ljudi, sa obdaništem, školom i sportskim kompleksom“.

Sa „Putevima Srbije“ se gradi i velika kružna raskrsnica koja će „omogućiti lakši ulazak i izlazak, posebno za teretnjake“, rekao je Vučević.

V.d. direktora Gradjevinske direkcije Srbije, Mirko Petrović, je naveo da se u Novom Sadu grade 1.972 stana vrednosti 8,5 milijardi dinara, na 145.000 kvadratnih metara. Prva faza sa 548 stanova biće završena u februaru 2021. godine.

http://rs.n1info.com/Biznis/a657262/Mihajlovic-najavila-potpisivanje-ugovora-za-izgradnju-Fruskogorskog-koridora.html