Mihajlović: Nismo zadovoljni efikasnošću Puteva Srbije, reformom do kvaliteta – N1 Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da Ministarstvo nije zadovoljno efikasnošću i konkurentnošću Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ i da očekuje da će se reformom putnog sektora doći do kvalitetnijeg održavanja putne mreže.

Mihajlović je, na sastanku Radne grupe za praćenje reforme putnog sektora u Srbiji, navela da bez reforme u drumskom sektoru nema daljeg napretka, kao i da su svesni postojećih kapaciteta i kritičnih tačaka, navedeno je u saopštenju Ministarstva. 

„Zajedno sa konsultantima i međunarodnim partnerima definisaćemo osnovne pravce kako reforme putnog sektora, tako i restrukturiranja ovog preduzeća, u cilju efikasnijeg poslovanja, povećanja kapaciteta svih relevantnih institucija, ali i izgradnje, održavanja i veće bezbednosti puteva“, istakla je ministarka. 

Na sastanku je bilo reči i o potpisivanju ugovora između Vlade Srbije i „Puteva Srbije“, kojim bi se precizno definisali nivoi usluga i uspostavio jasan vremenski program za radove i strukturne reforme.

Predstavnici Svetske banke, EBRD-a i EIB-a, koji su prisusvovali sastanku, istakli su da je ovo veliki korak u procesu reformi i kao rezultat trogodišnjeg rada ove institucije nastaviće da pružaju podršku implementaciji programa.

http://rs.n1info.com/Biznis/a569342/Mihajlovic-Nismo-zadovoljni-efikasnoscu-Puteva-Srbije-reformom-do-kvaliteta.html