Mihajlović: Počinjemo izgradnju šest auto-puteva | N1 Srbija – N1 Info

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, održala je sastanak sa svim direktorima „Puteva Srbije“, na kojem su glavna tema bili veliki infrastrukturni projekti.

„U ovoj i narednoj godini započinjemo izgradnju šest novih auto-puteva koji su strateški važni za razvoj Srbije, a „Putevi Srbije“ su investitor i nosilac posla na velikom broju ovih projekata. Država je obezbedila novac, potpisani su ugovori za nove velike projekte i sad je na „Putevima Srbije“ da zajedno sa Ministarstvom vode računa da se svi projekti realizuju efikasno i da izvođači poštuju rokove“, rekla je Mihajlović.

Predstavnici „Puteva Srbije“ izvestili su potpredsednicu Vlade o dinamici radova na izgradnji auto-puteva, uključujući deonice na kojima su već počeli radovi, od Sremske Rače do Kuzmina, od Preljine do Požege i na deonici obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka.

Takođe, bilo je reči i o pripremama za izgradnju auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica, gde radovi treba da počnu u novembru, o predstojećoj izgradnji auto-puta Novi Beograd – Surčin i rekonstrukciji puta Novi Pazar – Tutin, kao i o drugim projektima u nadležnosti „Puteva Srbije“.

http://rs.n1info.com/Biznis/a528272/Mihajlovic-Pocinjemo-izgradnju-sest-auto-puteva.html