Mihajlović: Srbija započela ili priprema izgradnju oko 400 km novih auto-puteva – N1 Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je Srbija već započela ili priprema izgradnju oko 400 kilometara novih auto-puteva.

„Započeli smo radove na Moravskom koridoru, gradimo deonicu Preljina – Požega na ‘Milošu Velikom’, koja će biti završena 2022. godine, a gradi se i auto-put Sremska Rača – Kuzmin, koja je prva deonica auto-puta Beograd – Sarajevo“, navela je Mihajlović gostujući na televiziji Hepi, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je najavila i radove na deonici Niš – Pločnik, i navela da su u toku razgovori sa kineskom kompanijom o deonici Novi Beograd – Surčin. Priprema se i projektna dokumentacija, istakla je, za novi projekat Šumadijskog koridora „Vožd Karađorđe“.

Mihajlović je rekla da je u prethodnom periodu obnovljeno više od 500 kilometara pruga, a da će do kraja 2021. biti završena i prva deonica brze pruge, kojom će se za 25 minuta vozom stizati od Beograda do Novog Sada.

„Na barskoj pruzi obnovljeno je 77 kilometara pruge od Resnika do Valjeva, zajedno sa ‘Ruskim železnicama’, a najkasnije do sledeće godine, očekujemo da se nastavi rekonstrukcija i na preostalim deonicama barske pruge, do granice sa Crnom Gorom“, navela je Mihajlović.

http://rs.n1info.com/Biznis/a572109/Mihajlovic-Srbija-zapocela-ili-priprema-izgradnju-oko-400-km-novih-auto-puteva.html