Mihajlović: Za puteve u Podunavskom okrugu dodatnih 850 miliona dinara – N1 Info

Ministarka Zorana Mihajlović, rekla je u Smederevskoj Palanci da bez ulaganja u infrastrukturu nema razvoja i napretka nijedne opštine u Srbiji i da će Vlada nastaviti da ulaže i u saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu.

„Želeli smo da posetom Smederevskoj Palanci pokažemo šta je sve urađeno uz podršku Vlade Srbije i rad lokalne samouprave, ali i da ne zaboravimo šta se sve ranije dešavalo u ovoj opštini, uključujući restrikcije vode i struje“, rekla je Mihajlović, posle sastanka sa načelnikom Podunavskog okruga Nebojšom Pavlovićem i predstavnicima lokalnih samouprava iz okruga.

Ulaganja i u puteve i u železnicu i u komunalnu infrastrukturu važna su, kako je rekla, „da bi se u svakom delu Srbije normalno živelo“.

Ona je istakla da će ove godine biti uloženo oko 200 miliona dinara samo u redovno održavanje puteva u Podunavskom okrugu, a da će kroz projekte „Puteva Srbije“ biti investirano i dodatnih 850 miliona dinara.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić rekao je da se problemi građana, od najmanjeg kao što je spor zbog sportskih terena do najvećih kao što je izgradnja sportskih hala, rešavaju u direktnoj komunikaciji sa lokalnim samoupravama.

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, rekao je da je Smederevska Palanka prošla kroz težak period, jer su pre dve godine ukupne obaveze opštine bile 3,4 milijarde dinara ili tri godišnja budžeta.

„Država je iz tekuće budžetske rezerve pomogla sa 1,4 milijarde dinara i danas je taj dug prepolovljen. Verujem da Smederevska Palanka više nikad neće biti sinonim za najgoru opštinu u Srbiji, koja nema vodu i nema javnu rasvetu“, rekao je Vučen.

http://rs.n1info.com/Biznis/a469291/Mihajlovic-Za-puteve-u-Podunavskom-okrugu-dodatnih-850-miliona-dinara.html