Mihajlović: Završetak radova na putu od Bačke Topole do Siriga do kraja avgusta – N1 Info

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem i direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom, radove na obnovi puta od petlje Bačka Topola do petlje Sirig.

„Od Beograda do Subotice rehabilituje se 65 kilometara auto-puta, ova deonica najvećim delom je završena, do sredine avgusta biće gotovo i preostalih 10,5 kilometara. Važno je da se putevi održavaju i da velika gradilišta rade“, rekla je ona, saopštilo je ministarstvo.

Mihajlović je dodala da je vrednost sadašnjih i planiranih investicija u Vojvodini pet milijardi evra.

„Pored modernizacije brze pruge Beograd-Budimpešta, radiće se Fruškogorski koridor. Sve je spremno, kredit je odobren, dokumentacija završena, država je dala garancije i nakon potpisivanja ugovora radovi mogu da krenu. Nismo zaboravili ni na saobraćajnicu Beograd – Zrenjanin – Novi Sad“, kazala je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je srećan koliko se radi u celoj Vojvodini i Srbiji, te da je važno da Srbija ima što bezbednije saobraćajnice, kako bi spremno dočekala period posle epidemije.

„Završetkom ove deonice dobijamo još atraktivniji prilaz Novom Sadu iz pravca Subotice i Mađarske. Čeka nas još zajedničkih investicija, jedna od njih je i kružna raskrsnica u gradu, što će omogućiti bolji protok saobraćaja i zaobilaženje centra grada za teretni saobraćaj“, rekao je Vučević.

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak rekao je da je deonica koju obilaze jedna od 26 koje se trenutno rade na auto-putevima u Srbiji.

„Urađeno je više od 24 kilometra, ostaje još 10,5 kilometara. Vrednost radova je oko 10 miliona evra. U ovoj godini oko 200 kilometara auto-puteva ćemo presvući asfaltom“, dodao je Drobnjak.

http://rs.n1info.com/Biznis/a622232/Mihajlovic-Zavrsetak-radova-na-putu-od-Backe-Topole-do-Siriga-do-kraja-avgusta.html