Moguća poledica na putevima u Srbiji: Magla smanjuje vidljivost, vozačima potrebna zimska oprema – Telegraf.rs

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da voze pažljivo i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu

Autoput Beograd Niš, saobraćaj, sneg, automobili, put

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Prema informacijama Puteva Srbije, na putevima u zemlji postoji mogućnost pojave mestimične poledice, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima. Takođe, magla smanjuje vidljivost na pojedinim auto-putevima i deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Apeluje se na učesnike u saobraćaju da voze pažljivo i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno.

Na deonici Iverak – Lajkovac na snazi je izmenjen režim saobraćaja zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice državnog puta I B reda broj 27.

Saobraćaj se odvija dvosmerno, bez naizmeničnog propuštanja vozila, uz ograničenje brzine.

Na deonici Smederevo – Kolari do 1. marta su radovi na nadvožnjaku (iznad auto-puta), uz naizmenično propuštanje vozila koje je regulisano semaforskom signalizacijom.

Na deonici Arilje – Prilike, kod mesta Klisura, od 7 do 15 časova zbog radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Nakon 15 časova saobraćaj se odvija normalno.

Radovi na rehabilitaciji kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila na putu Kokin Brod – Pribojska Banja, vozači mogu da očekuju do 01.aprila od 7 do 16 sati.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Magla smanjuje vidljivost na pojedinim deonicama puteva

Na auto-putu E-75, na deonici Batočina – Pojate, zbog pojave mestimične magle, vidljivost je smanjena do 50 metara.

Na deonici petlja Aleksinački Rudnici – Nais, ima izmaglice i vidljivost je smanjena na oko 200 metara.

Javno preduzeće Putevi Srbije savetuje maksimalan oprez pri vožnji i moli učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Video: Led na beogradskim ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

https://www.telegraf.rs/vesti/srbija/3444659-moguca-poledica-na-putevima-u-srbiji-magla-smanjuje-vidljivost-vozacima-potrebna-zimska-oprema