Može li izgradnja puteva u Tutinu da promeni sliku najnerazvijenije opštine – Radio Televizija Srbije

Drvno-prerađivačka industrija u Tutinu poznata je decenijama unazad. Posebno nameštaj koji je i njen zaštitni znak. Imaju Tutinci da ponude i proizvode sa Gornje Pešteri ali i priličan turistički potencijal. Sve, osim puteva. Svi putevi koji vode u tu varoš, bili su dotrajali i pre 20 godina.

Salih Hot, predsednik opštine Tutin kaže da će sve bolje da teče ako budu dobri putevi. „Znači, ovaj put nam je veoma bitan za dalji razvoj naše opštine“, rekao je Hot.

Put povezuje Novi Pazar sa Tutinom i jedan je od veza ka auto-putu Boljare-Požega. Podsećajući na dosadašnja ulaganja i najavljujući nova, ministar građvinarstva Tomislav Momirović uputio je poruku žiteljima regiona.

„Otvorili smo neke nove projekte i u Tutinu i u Novom Pazaru. Planiramo da uložimo desetine miliona evra u narednom periodu ali sve to neće imati nikakakav smisao ako vakcinacija ostane kakva je sada. I u Tutinu i u Novom Pazaru“, rekao je ministar Momirović.

Momirović je iskoristio priliku da se vakciniše u Tutinu zajedno sa ambasadorom Turske u Srbiji Hami Aksojem.

„Verujte da se puno ljudi muči kada je u pitanju vakcinacija u drugim državama. Nemaju pristup vakcinama. A ovde su dostupne bukvalno sve vakcine. I pozivam našu braću u Tutinu, Novom Pazaru i u celom Sandžaku da se vakcinišu“, rekao je ambasador Republike Turske u Srbiji Hami Aksoj.

Prema poslednjim podacima, stopa vakcinacije u Tutinu je oko 10 odsto dok je u Novom Pazaru 27 odsto.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/drustvo/4390732/tutin-izgradnja-puteva.html