NA GRADILIŠTIMA KORIDORA VIŠE OD 3.500 RADNIKA: Ministar Tomislav Momirović obišao Moravski koridor – Kurir

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas Moravski koridor i detaljno se upoznao sa izvođenjem radova na ovom autoputu, koji se gradi od Pojata do Adrana.

U okviru Sektora 2 Kruševac – Adrani, koji je dugačak oko 54 km, intenzivno se izvode radovi na izgradnji prvog mosta preko Zapadne Morave na 29 km auto puta. Most će biti dugačak skoro 500 metara, izgradnja je počela krajem prošle godine, završen je više od 52%.

Prema rečima šefa projekta „Moravskog koridora“ Leonida Vukovića, racionalno se koriste svi resursi i paralelno se radi na sve 3 deonice auto puta. U Sektoru 2 izvode se radovi na još 2 mosta u zoni Trstenika. Takođe, na auto putu se grade nasipi i hidrotehnička zaštita. U Sektoru 1 Pojate – Kruševac, zemljani radovi su završeni preko 90%, a u Sektoru 3 Adrani Preljina, više od 43%.

Tomislav Momirović, Moravski koridor, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

– Ukupna dužina auto puta je oko 112 km, na kojem se ujedno radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave i digitalizacija. Izgradnjom Moravskog koridora spojiće se auto put Beograd – Niš sa auto putem „ Miloš Veliki“. Sa ponosom mogu da kažem da je na gradilištima Koridora trenutno više od 3.500 radnika i više od 1.200 jedinica mehanizacije. Behtel Enka podiže standarde. U planu je izgradnja 117 većih putnih objekata, od toga 88 mostova i nadvožnjaka, kao i 29 podvožnjaka.

Ministar Momirović je izrazio veliko zadovoljstvo dinamikom i kvalitetom izvedenih radova, kao i značajem ovog infrastrukturnog projekta, kao jednog od najvažnijih u Srbiji.

Tomislav Momirović, Moravski koridor, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

U pratnji ministra bila je i gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović.

– Izgradnja auto puta je od neprocenjivog značaja i za Grad Kruševac, njegovu privredu, turizam, tranzitni saobraćaj…buduće investitore. Ponosni smo što smo deo ovog velikog projekta koji će nas još bolje pozicionirati na putnoj mapi Srbije i ujedno povezati sa evropskom mrežom puteva, zaključila je gradonačelnica Kruševca.

Kurir.rs/Ž. M.

Kurir

https://www.kurir.rs/vesti/srbija/3945467/na-gradilistima-koridora-vise-od-3500-radnika-ministar-tomislav-momirovic-obisao-moravski-koridor