Odgovarajućih znakova na novom autoputu i dalje nema, a ni radnika Puteva Srbije – N1 Info

Posle izveštavanja N1 o vozačima koji su između Niša i Leskovca lutali oko zatvorenih isključenja i vozili desetine kilometara duže, što su morali i da plate, Ministarstvo saobraćaja je naložilo inspekcijsku proveru privremene saobraćajne signalizacije oko naplatnih stanica – koje još nisu ni izgrađene.

Na spornim mestima, ekipa N1 danas nije zatekla radnike Puteva Srbije.

Teče drugi dan od kako je naložena „hitna dopuna privremene saobraćajne signalizacije“ između Niša i Bujanovca i to u roku od tri dana. Radova – ni na vidiku.

Na prvom mestu iza naplatne stanice Nais bi mogao da stoji znak obaveštenja da svi oni koji autoputem žele do Doljevca, Gadžinog Hana, Brestovca i Bojnika, moraju da izađu na skretanje Niš-jug. To nam je potvrdio i saobraćajni inženjer, dr. Milan Stanković.

„Oni bi morali da se isključe na petlji Niš-jug, što znači da bi ta privremena signalizacija morala da bude na tom mestu, čak i kilometar ranije da bude prvo obaveštenje“, kaže Stanković.

Postupanje po nalogu nadležnih, ni od korova na samom isključenju Niš-jug, ali se, umesto toga, korov oko autoputa revnosno kosi.

Isključenje Niš-jug je poslednje mesto gde bi svi koji idu do nekog od mesta između Leskovca i Niša morali da siđu sa puta. Ni ovde nema nikakvog saobraćajnog znaka koji upućuje da su izlazi koji slede – zatvoreni.

Da li treba isključiti mogućnost da su Putevi Srbije požurili sa početkom naplate putarine na pompezno otvorenoj deonici autoputa južno od Niša – da ne propuste zaradu na turistima i strancima, ne razmišljajući o stanovnicima u okolini?

„Građani koji žive južno od Niša nisu zaslužili da dobiju važna obaveštenja o tome kako mogu da se isključe sa autoputa. Izgleda da je namera Vlade bila da se samo što pre od turista uzme što više novca – najpre puštanjem definitivno nezavršenog autoputa u promet jer nisu uradili sve naplatne kućice“, kaže Danijel Dašić, NKD.

Radovi na izgradnji naplatnih punktova, na mnogim isključenjima od Niša do Bujanovca tek počinju, a Putevi Srbije su u prvom ssopštenju, kao rok za završetak naveli – jul.

Oni koji se oslanjaju na znakove pored puta i danas su završavali u ćorsokaku. Problem su rešavali silazeći i na travu. Razlog više, zbog dužine izvođenja, da privremena signalizacija mora biti postavljena pre zatvaranja i to na osnovu projekta. Pitanje koje ovde mnoge muči je – zašto je pocela naplata putarine, ako autoput nije završen.

http://rs.n1info.com/Biznis/a493771/Signalizacije-na-novom-autoputu-i-dalje-nema-a-ni-radnika-Puteva-Srbije.html