Odgovor Dušana Nikezića Zorani Mihajlović | N1 Srbija – N1 Info

Predsednik Resornog odbora Stranke slobode i pravde za privredu i finansije Dušan Nikezić poručio je ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović da je dobila „po kazni“ novi resor, koji ima 13 puta manji budžet od Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture.

Resor u kome nemate nikakvu kontrolu nad direktorima javnih preduzeća i gde nemate priliku da se slikate, pa gostujete i u Amidži šou, kako biste ostali prisutni u javnosti, navodi se u pisanoj izjavi Nikezića.

„Da, gospođo ministarko energetike, putevi jesu važni. I dobro je da se grade ako se izvođači biraju na tenderima i ako posao većim delom rade domaće firme, ali mnogo je važnije od ulaganja u puteve ulaganje u ljude, inače tim putevima neće imati ko da se vozi“, istakao je Nikezić.

On ukazuje da izgradnja puteva može imati pozitivan efekat na privredu, ali samo ako se izvođači biraju na tenderu, gradnja završi u roku i puteve izgrade domaće firme.

„Od kada ste vi na vlasti, praktično svi izvođači su strane firme, izabrane bez tendera, sa naduvanim cenama i probijenim rokovima, pa ste javni dug zemlje skoro duplirali, sa 15 na 28 milijardi evra. Pravljenjem takvih štetnih dilova ste upropastili i srpsku građevinsku operativu, pa danas radnici Mostogradnje 15 meseci ne primaju platu, dok vijadukte i mostove po Srbiji grade radnici iz Turske, Kine, Indije i Albanije, zaključio je Nikezić.

Podsetimo, Mihajlović je juče ocenila da građani Srbije znaju ko je iza sebe ostavio izgrađene puteve i obnovljene pruge, a ko dugove i nezavršene projekte. Ona je na taj način reagovala na izjavu Nikezića da Mihajlović nema čime da se pohvali kada je u pitanju izgradnja putne infrastrukture.

http://rs.n1info.com/Biznis/a684485/Odgovor-Dusana-Nikezica-Zorani-Mihajlovic.html