Opština Čajetina: Rekordna ulaganja u putnu infrastrukturu (VIDEO) – Novinska agencija Beta

Predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić izjavio je danas da je ta lokalna samouprva ove godine uložila više od 500 miliona dinara u izgradnju i rekonstrukciju puteva i ulica na teritoriji opštine.
Kako je precizirao, izgradjeno je 70 kilometara novih saobraćajnica, dok je u rekonstrukciju postojećih puteva i ulica uloženo 55 miliona dinara.

„Ovih dana intenzivno radimo na završetku nekoliko putnih pravaca na samom Zlatiboru. Radi se u ulici Sportova, od hotela Olimp do Studentskog odmarališta, a u toku je izgradnja ulice od hotela Tornik do pasarele preko magistrale, kao i nekoliko putnih pravaca u naselju Čolovića brdo“, kazao je Đurić, saopštila je Opština Čajetina.

Dodao je da su asfaltirane i ulice u Šišovićima i u Šipoviku, a u planu je i rekonstrukcija još dve ulice u Čajetini.

„Intenzivno se radi u još nekoliko mesnih zajednica, Mačkatu, Dobroselici, Branešcima, Šljivovici“, rekao je on i dodao kako bi u narednih 15 dana trebalo da se završe svi planirani radovi po pitanju izgradnje puteva i ulica.

Najavio je da se sledeće godine planira rekonstrukciju i proširenje još četiri ulice sa tri na pun profil od šest metara, uz dva metra pešačke staze, a gde prostor dozvoljava, i dva metra biciklističke staze.

„U planu je izgradnja pešačke staze od početne stanice gondole do međustanice kod Ribničkog jezera, što će još više upotpuniti turističku ponudu Zlatibora. To će našim gostima stvoriti još više mogućnosti za šetnju i vožnju bicikala dok uživaju u prirodi na Zlatiboru“, rekao je Đurić.

CEO VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI OVDE:

https://news.google.com/__i/rss/rd/articles/CBMia2h0dHBzOi8vYmV0YS5ycy9la29ub21pamEvZWtvbm9taWphLXNyYmlqYS8xNzA2MDMtb3BzdGluYS1jYWpldGluYS1yZWtvcmRuYS11bGFnYW5qYS11LXB1dG51LWluZnJhc3RydWt0dXJ10gEA?oc=5