Počinje izgradnja sportske hale u Barajevu: Vrednost radova 380 miliona dinara – B92

Beograd — U barajevskom naselju Gaj danas je položen kamen temeljac za izgradnju sportske hale.

Izvor: B92

Foto: Beoinfo

Foto: Beoinfo

Kamen temeljac su položili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović.

Vesić je rekao je da će sportska hala ukupno koštati 380 miliona dinara – u prvoj fazi izgradnje 160, a u drugoj 220 miliona dinara, prenosi Beoinfo.

On je naveo da je sada u planu, u prvoj fazi, izgradnja sportske hale od 2.500 kvadratnih metara, dok će površina terena na otvorenom biti oko 950 metara kvadratnih.

Kako je naveo u sportskoj hali koja će biti završena deca će moći da treniraju, takmiče se i da imaju uslove kao sva druga deca koja žive na teritoriji Beograda.

„Kada vidite kranove u Beogradu i više od 550 hiljada kvadratnih metara za koje su izdate građevinske dozvole, to znači da je naš grad bogatiji, ali i da je budžet Barajeva bogatiji. Mogu da se rade putevi, objekti, kanalizacija, sportski tereni i drugo. Što se više u Beogradu gradi, pre ćemo rešavati opšte probleme grada“, rekao je on.

Govoreći o početku izgradnje hale, Vesić je naglasio da je ona „dokaz koliko je politika Grada uspešna, imajući u vidu da je moguće raditi projekte koje do sada niko nije želeo da sprovede zbog drugih prioriteta“.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2020&mm=06&dd=05&nav_id=1691947