Podignute optužnice protiv direktora Puteva Srbije zbog saobraćajne nesreće – Radio Slobodna Evropa

Više javno tužilaštvo u Valjevu podnelo je optužnicu protiv vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća (JP) „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka i izvršnog direktora održavanja puteva u tom preduzeću Zorana Stojisavljevića, zbog saobraćajne nesreće u kojoj su 2017. godine poginule dve osobe, a jedna je bila povređena.

Portal N1 prenosi da je optužnica podneta i protiv JP „Putevi Srbije“. Nesreća se dogodila 12. novembra 2017. godine na neotvorenom delu autoputa, u Stublenici, kada je jedna osoba poginula na licu mesta, dok je druga podlegla povredama u valjevskoj bolnici.

Kako se navodi u optužnici, vozač „mercedesa“ se tom prilikom kretao iz pravca Valjeva ka Beogradu i kod mesta Nepričava skrenuo na trasu autoputa u izgradnji, prošavši pored betonskih prepreka, jer je jedna bila pomerena, zbog čega je omogućavala prolaz desnom stranom asfaltirane saobraćajne trake.

Nakon toga, u mestu Stublenica, vozač je udario u neosvetljenu betonsku barijeru, a nakon toga sleteo sa autoputa u izgradnji.

Tužilaštvo navodi da su nakon sprovedene istrage protiv Drobnjaka, Stojisavljevića i „Putava Srbije“ prikupljeni dokazi koji „potkrepljuju opravdanu sumnju“ da su izvršili krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nesavesno vršenje nadzora nad javnim saobraćajem.

Takođe se navodi da su Stojisavljević i Drobnjak nesavesnim vršenjem dužnosti ostvarili korist za JP „Putevi Srbije“ u iznosu od skoro devet miliona dinara, odnosno, oko 77 hiljada evra.

https://www.slobodnaevropa.org/a/putevi-srbije-zoran-drobnjak-optuznica/31268176.html