Politika Online – Lokalni putevi važniji od auto-puta – Politika

Iako je ta nesreća zvana korona razredila i moja putovanja, kad god krenem za svoj Kragujevac, da ne bih išao kako je ondašnji ministar za saobraćaj, čuveni Velja Ilić preporučivao, pored auto-puta Beograd–Niš, tada još nepostojećim auto-putem „Miloš Veliki”, zamrsim se u Batočini. Tu se pet kilometara priključka za Kragujevac, verovali ili ne, gradi duže od pet godina! Gužve su i dan-danas! I, naravno, kolone stotina i hiljada vozila u oba pravca, jer taj pravac, posle Kragujevca (blizu 200 hiljada stanovnika, regionalni centar i sl.) vodi ka Kraljevu, Čačku, Pazaru, Kosmetu.

Raspitivao sam se šta je to zapelo baš u varošici Batočina, kroz čije maltene središte prolazi ta važna saobraćajnica? Prvo, kažu, nikako da nađu rešenje jer buduće četiri trake presecaju Batočinu, inače opštinski centar sa skoro šest hiljada stanovnika, sa školskim centrom, opštinom, domom zdravlja i dr. na dva dela, ali i dolazne puteve iz okolnih sela Brzan, Dobrovodica, Kijevo. Umesto, za investitore izgleda skupog nadvožnjaka, gradi se kružni tok, ali, šta će biti sa pešacima, đacima, bolesnicima, korisnicima usluga lokalne uprave, radnicima? Posle komande predsednika Vučića gradilište je „napadnuto”, ali će još mnogo vode proteći Lepenicom dok se radovi ne okončaju. Hoće li žitelji s obe strane biti bezbedni i kada se završi taj kružni tok?

U međuvremenu sam po povratku iz Topole prošao kroz Raču Kragujevačku i, po savetu prijatelja, ka Lapovu krenuo sasvim novim putem – ne preko Markovca, već povelikog brda, gotovo bez kuća. Put, iako s podosta krivina, izgrađen po svim propisima. Pošto je predsednik Vučić najavio budući auto-put „Vožd Karađorđe” pomislio sam da je to, za sada, jedna od dve trake jer drugog razloga za to nema. Ali, taj novi put ulazi gotovo u centar Lapova, a „Karađorđe” bi trebalo da premosti Veliku Moravu i, preko Svilajnca, dospe u Istočnu Srbiju… Očigledno da su ljudi bliski republičkom vrhu nemalim parama odužili dug svom zavičaju ili, ko zna, možda imaju u vidu neke nove aministrativnoupravne promene u ovom području Šumadije! Ovom skupom investicijom ni Rača, pa ni Lapovo ne dobijaju ništa niti se približavaju, pa je daleko bolje bilo da su tih desetak kilometara iskorišćeni kao traka budućeg auto-puta „Karađorđe” koji ipak mora da prođe obodom naselja Markovac što je oduvek, pa i sada, najlogičniji pravac i za budući auto-put.

Milomir Stamatović,
Kragujevac

http://www.politika.rs/scc/clanak/459794/Lokalni-putevi-vazniji-od-auto-puta