Politika Online – Prioritet su autoputevi i pruge – Politika

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović očekuje da Srbija u novoj 2021. izađe iz korona krize i nastavi ubrzanu realizaciju infrastrukturnih projekata, a prioriret je da se do kraja godine završi izgradnja deonice autoputa „Miloš Veliki” od Preljine do Požege i brza pruga od Beograda do Novog Sada.

Momirović je rekao Tanjugu se najviše ulaže u izgradnju autoputeva i pruga koji će vrlo brzo premrežiti našu zemlju i omogućiti da se brzo stigne sa jednog njenog kraja na drugi.

„Moramo da završimo autoput Preljina – Požega i brzu prugu Beograd – Novi Sad i tu nema diskusije i kompromisa”, poručio je Momirović.

Ostali strateški projekti su, kaže, gradnja Moravskog koridora Pojate – Preljina, zatim Fruškogorskog koridora od Novog Sada do Rume, autoputa Ruma – Šabac i brze saobracajnice Šabac – Loznica.

Takođe, gradnja deonice autoputa od Beograda ka Sarajevu Kuzmin – Sremska Rača, završetak obilaznice oko Beograda i izgradnja stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

Dodaje da lično očekuje da u 2021. izađemo iz ove medicinske krize.

(Foto Anđelko Vasiljević)

„Ekonomske i socijalne aktivnosti su potpuno otežane i nadam se da ćemo krenuti polako da izlazimo iz toga. Kao što znate, Srbija je jedna od prvih zemalja u Evropi koja je krenula sa vakcinacijom, što nije slučajno”, naveo je ministar.

„Srbija je davala pomoć mnogim državama koje su dosta razvijenije od nje. Sada se ponavalja situacija i Srbija je među prvim zemljama koja ulazi u vakcinaciju. Ako bismo uspeli da vakcinišemo dovoljno ljudi, pre svega, starijih mi bismo među prvima izašli iz krize ili počeli da izlazimo”, kaže Momirović, koji je član Kriznog štaba.

Više nije bitna cena po kojoj možemo da rešimo taj problem, napomenuo je on i naglasio da će svi koji se budu izborili sa koronom posle lako nadoknaditi te finansijske izdatke.

http://www.politika.rs/scc/clanak/469981/Prioritet-su-autoputevi-i-pruge