Potpisan ugovor o izgradnji 77 kilometara savremenih puteva – Alternativna televizija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i izvršni direktor azerbejdžanske kompanije „Azvirt“ Kemil Aliev potpisali su danas komercijalni ugovor za izgradnju dionice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica, čija je vrijednost procijenjena na 467,5 miliona evra.

Aliev je rekao da mu je zadovoljstvo što učestvuje u izgradnji Srbije i poručio da su njena najveća vrijednost vrijedni i sposobni ljudi.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je ovo velika i divna vijest za cijelu Srbiju koja iz dana u dana napreduje i bilježi ekonomski rast među najvećim u regionu i Evropi.

On je naveo da će novim putevima u Srbiju doći ne samo novi investitori, što će značiti otvaranje novih pogona i radnih mjesta, nego i turisti.

„Ovim projektom, za koji se nadam da će biti dovršen do kraja 2023. godine, dobićemo 77 kilometara najmodernijih saobraćajnica. Mi time radimo ogroman posao i donosimo prosperitet i Srbiji i regionu“, rekao je Vučić novinarima nakon ceremonije potpisivanja ugovora.

On je dodao da će ovom dionicom, uključujući most na Savi kod Šapca i put od Kuzmina do Bijeljine, biti završene sve putne komunikacije prema Republici Srpskoj i BiH.

„To područje uz Drinu je pusto. Ovo će biti način i daćemo tim ljudima priliku da žive“, rekao je Vučić

https://www.atvbl.com/vijesti/srbija/potpisan-ugovor-o-izgradnji-77-kilometara-savremenih-puteva-19-11-2019