Prve reakcije novih ministara Vlade Srbije: „Velika čast i još veća odgovornost“ – Telegraf.rs

Atanasković je kazala da se nije nadala kandidaturi, s obzirom na to da je „anonimna“

Zgrada Vlada Srbije Nemanjina

Foto: Shutterstock

Kandidat za ministra privrede, direktorka Prve petoletke namenska iz Trstenika, Anđelka Atanasković, izjavila je danas da će raditi na tome da privreda ide na bolje i da u Srbiju dođe još više stranih investitora.

Atanasković je za Tanjug kazala da je počastvovana, ali i iznenađena, jer se nije nadala kandidaturi, s obzirom na to da je „anonimna“.

– Veoma mi je drago i potrudiću se da opravdam poverenje predsednika Vučića i da dam sve od sebe da privreda ide samo na bolje i da što više investicija privučemo – rekla je Atanasković.

Anđelka Atanasković

Foto: Mod.gov.rs

Upitana šta će prvo biti u foksu njenog ministarstva, ona je rekla da će to tek dogovoriti sa premijerkom i predsednikom.

Vujović: Broj žena u novoj vladi dokaz zrelosti društva

Kandidatkinja za ministarku za zaštitu životne sredine Irena Vujović rekla je danas da novu vladu čeka težak posao i period pun izazova, a da je posebno ponosna što su žene u velikom broju predložene za člance vlade.

– Ovo je istorijski trenutak za Srbiju koji potvrđuje zrelost našeg društva i ogroman napredak na polju rodne ravnopravnosti. Žene su sve vidljivije u društvu, ali i u političkom životu i posebno me raduje što ih je sve više na ključnim pozicijama od suštinskog značaja za budućnost naše zemlje i naroda – navela je Vujović u pisanoj izjavi za Tanjug.

VLADA CLANOVI BIOGRAFIJE

Irena Vujović – Foto: TanjugZoran Žestić

Uz zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i mandatarki Ani Brnabić na ukazanom poverenju, Vujović je navela da je za nju ovo velika čast i velika odgovornost.

Dužnost koja mi bude poverena obavljaću časno i posvećeno, kao što sam to činila i do sada, i trudiću se da opravdam poverenje svoje stranke, a prevashodno građana koji su na izborima istorijsku podršku pružili upravo SNS – dodala je Vujović.

Ona je navela da novu vladu čeka težak posao i period pun izazova.

– Verujem u politiku rada i rezultata, a dužnost i obaveza svih nas prema Srbiji i građanima je da nakon formiranja nove vlade uložimo maksimalne napore da definisane ciljeve ostvarimo. Sigurna sam da ćemo zajedničkim snagama i timskim radom uspeti u tome – rekla je Vujović.

Momirović: Velika čast i još veća odgovornost

Kandidat za ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović izjavio je danas mu ponuda predsednika Srbije Aleksandra Vučića i mandatarke Ane Brnabić velika čast i još veća odgovornost.

Tomislav Momirović, direktor hotela Mona Plaza

Tomislav Momirović – Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Momirović je izjavi za Tanjug rekao da se od nove vlade očekuje mnogo posla za kratko vreme.

– Samo ministarstvo je veoma zahtevno i važno jer je za Srbiju izgradnja puteva i saobraćajne infrastrukture jedan od najvažnijih projekata razvoja – rekao je Momirović.

Ističe da će dati sve od sebe da opravda poverenje predsednika Vučića i mandatarke Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

https://www.telegraf.rs/vesti/politika/3254332-ministarka-privrede-o-novoj-funkciji-pocastvovana-sam-ali-i-iznenadjena