Putevi Srbije: Dali smo nalog za hitnu sanaciju klizišta u Proseku – Južne vesti

Nakon svedočenja Nišlije kome se zbog klizišta u naselju Prosek kuća urušava, novinarima Južnih vesti je iz Puteva Srbije stigao kratak odgovor, u kome navode da su hitno naložili sanaciju klizišta, ali rokovi nisu poznati.

Pre nedelju dana Južne vesti su pisale o tome da se vikendica u Proseku, koju je Boban Milojević renovirao pre nekoliko godina i u međuvremenu je postala dom za jednog člana porodice, urušava zbog klizišta.klizište

Nepoznato da li će i ko sanirati štetu Nišliji; foto: B. M.
Nišlija kaže da je sve počelo pre tri godine kada su teški kamioni zbog izgradnje koridora prolazili tim putem, a da su poslednje poplave dodatno uticale na odron.

Iz Koridora Srbije su novinarima rekli da put nije u njihovoj nadležnosti, ali jeste Puteva Srbije odakle je stigao kratak odgovor.

Možemo Vas obavestiti da je dat nalog stručnim službama da se preduzmu hitne mere u cilju sanacije klizišta u naselju Prosek kod Niša – odgovorili su.

Šta hitna sanacija znači i koji je rok za to nisu precizirali, a nije poznato ni šta će konkretno biti urađeno i da li će i ko Nišliji nadoknaditi štetu zbog klizišta.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Putevi-Srbije-Dali-smo-nalog-za-hitnu-sanaciju-klizista-u-Proseku.sr.html