„PUTEVI SRBIJE“: Izgradnja Fruškogorskog koridora mogla bi da počne već na proleće – Mojnovisad.com

"PUTEVI SRBIJE": Izgradnja Fruškogorskog koridora mogla bi da počne već na proleće

Projekti za Fruškogorski koridor su skoro završeni, a izgradnja bi verovatno mogla da počne već na proleće, rekao je direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak.

Drobnjak je za TV Pink rekao da taj koridor podrazumeva izgradnju mosta preko Dunava, kao i tunela od 3,5 kilometra ispod Fruške Gore i podsetio da cena za 48 kilometara iznosi 606 miliona evra.

Da podsetimo, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je pre nekoliko dana komercijalni ugovor o izgradnji Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerima.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik Srbije AleksandarVučić, koji je tom prilikom rekao da je ponosan zbog potpisivanja, kao i da je ovaj projekat veoma važan pre svega za Novosađane, a ali i za druge stanovnike Bačke i Srema.

– Uvek je bilo važno da im se skrati put ka zapadu Srbije, ali će im to omogućiti lak dolazak do Fruške gore i Rume – rekao je na potpisivanju Vučić i dodao da će biti izgrađen i veličanstveni most kod Kovilja, kao i Iriški tunel koji će biti dug tri kilometra.

Oceni vest:

http://www.mojnovisad.com/vesti/putevi-srbije-izgradnja-fruskogorskog-koridora-mogla-bi-da-pocne-vec-na-prolece-id36082.html