SEDNICA: Vlada Srbije usvojila Predlog izmena i dopuna Zakona o planiranju i izgradnji | Vesti | Kurir – Kurir

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji će, kako je saopšteno uticati na brže i efikasnije pripreme za izgradnju auto-puteva i modernizaciju pruga za šta je iz novog investicionog fonda izdvojeno više od pet milijardi evra.

U saopštenju Vlade navodi se da će predložene izmene omogućiti rešavanje imovinsko-pravnih odnosa koji se odnose na proces eksproprijacije, a koji su kako je navedeno „dugotrajan problem“ za puteve i pruge.

„Na taj način će se omogućiti brže izdavanje građevinske dozvole, ne narušavajući prava vlasnika nepokretnosti koja su predmet eksproprijacije“, piše u saopštenju.

Navodi se da novi investicioni ciklus obuhvata izgradnju auto-puta Preljina – Požega, Moravskog koridora (auto-put Pojate-Preljina), auto-puta Beograd – Sarajevo, auto-puta i brze saobraćajnice Ruma–Šabac-Loznica, kao i izgradnju brze pruge Beograd – Budimpešta, rekonstrukciju pruge Niš – Dimitrovgrad.

Ministri su danas dali saglasnost Veslačkom savezu Srbije da se kandiduje za organizovanje Juniorskog evropskog prvenstva u veslanju 2020. godine u Beogradu, kao i za organizovaciju Svetskog prvenstva u veslanju 2023. koje bi takodje bilo održano u Beogradu.

„Data je saglasnost Savezu Srbije za bodi bilding. fitnes, bodi fitnes i aerobik iz Beograda da se kandiduje za organizovanje Evropskog prvenstva u fitnesu za mladje kategorije, koje bi se održalo 2019. godine u Čačku“, navodi se u saopštenju Vlade.

(Kurir.rs/Beta)

https://www.kurir.rs/vesti/politika/3227779/sednica-vlada-srbije-usvojila-predlog-izmena-i-dopuna-zakona-o-planiranju-i-izgradnji