U programu Direkcije da se izgradi i obnovi skoro 100 ulica u Nišu za dve godine – Južne vesti

Skoro 100 saobraćajnica u svih 5 niških opština je Direkcija za izgradnju Niša navela u svom Programu rada, a planiraju da za njihovu izgradnju i rekonstrukciju izdvoje ukupno 500 miliona dinara tokom ove i naredne godine. Na spisku je najviše ulica u Opštini Pantelej, a neke saobraćajnice se ponavljaju iz ranijih planova i predizbornih obećanja.

Program rada Direkcije za izgradnju, prema kome planiraju da iz budžeta Niša potroše više od milijardu dinara za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva i ulica u Nišu, već je usvojilo Gradsko veće.kružni tok

99 ulica na spisku za izgradnju; foto: ni.rs
I pre toga je Direkcija sklopila dva od tri ugovora za održavanje javnih puteva i ulica, kao i krpljenje kratera, u vrednosti od oko 900 miliona dinara, sa već poznatim izvođačima, firmama Vodogradnja i Trace Srbija.

Iz Direkcije nisu odgovorili na pitanja koje će ulice biti prioritet za izgradnju, koje za rekonstrukciju, a u kojima će krpiti udarne rupe ove godine, ali u dokumentu navode plan izgradnje saobraćajnica po gradskim opštinama.

Na spisku je ukupno 99 ulica, najviše u Opštini Pantelej, čak 45 – među njima su Severni bulevar, novoprojektovana od DIS-a do postojećeg puta, nekoliko ulica u Gornjem Matejevcu, kao i Radanska ulica koja je bila u predizbornim obećanjima, ali prošle godine ipak za nju nije bilo para.kružni tok

Nekoliko kružnih tokova takođe u planu; foto: T. T.
U Opštini Palilula su 23 ulice na spisku – ponovo je najavljena izgradnja kružnih tokova i rekonstrukcija Ulice Vojvode Putnika, u planu su radovi u Kovanlučkoj čiji je asfalt prošle godine više puta pucao, a najavljeno je i saniranje više ulica u Pasi Poljani.

15 ulica je na listi Opštine Crveni Krst – najviše u Donjem Komrenu, a piše i da će Somborski bulevar biti završen u saradnji sa ministarstvima.

U najmnogoljudnijoj niškoj Opštini Medijana je svega 9 ulica u planu, među njima dva kružna toka – onaj čija je izgradnja počela još prošle godine na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Blagoja Parovića, kao i na prvom ulazu u Brzi Brod, ali i izgradnja trotoara u Ivana Vušovića i parkinga kod OŠ „Sveti Sava“.ulice

Da li će do nekih ulica konačno stići asfalt? Foto: A. K.
Najmanje je saobraćajnica u Opštini Niška Banja, samo 7 njih, a većina je novoprojektovanih.

U okviru radova na izgradnji i rekonstrukciji saobraćajnica ove godine navode da planiraju da najpre izvrše pripremne radove koji podrazumevaju pribavljanje tehničke dokumentacije, što će koštati oko 10 miliona i tehničku kontrolu za koju planiraju 4 miliona dinara, koliko bi trebalo da košta i tehnički pregled nakon završetka izgradnje.

JP Direkcija za izgradnju Grada Niša planira da za izgradnju saobrahajnica zaključi okvirni sporazum sa periodom trajanja od dve godine. Ukupna ugovorena vrednost radova koji he biti predmet okvirnog sporazuma iznosila bi 500.000.000 dinara, od čega 136.790.000 dinara za izgradnju saobraćajnica u 2021. godini i 363.210.000 dinara za izgradnju saobraćajnica u 2022. godini – navode u planu.


Planirana izgradnja saobraćajnica po opštinama

U nastavku možete videti da li je vaša ulica u planu izgradnje Direkcije za izgradnju grada:

Opština Pantelej – 45 ulica

Momčila Milovanovića, Vukašina Mrnjavčevića od Matejevačkog puta do ul. B. Stevanovića, Severni bulevar, Vladislava Petkovića Disa, Derokova, Čajetinska, Jasenovačka – Branko Bjegović, Matije Bana, Akademika Đorđa Lazarevića, Metalska, Dr Miloša Đorića – nastavak, Velimira Pajića, Ratarska, Baštenska, Žička, Zaječarska, Nišavska mala sa prilazom, Novoprojektovana od DIS-a do postojećeg puta, Gornjomatejevačka 1, 2. i 3. prilaz, Loznička, Nišavska od Benetona do Kninske i do Vase Pelagića, Ul. Ruža – nastavak, Geteova od S. Dalia do Nadežde Petrović, Milene Pavlović Barili, Posavska, Radanska, Jasenjinova, Radomana Kontića, Aleksandra Milenkovića, Majora Gavrilovića, Đorđa Jovanovića, Ibarska, Dejana Dinića, Gorana Markovića Kapea, Hazarska, Lapovačka, Gornji Matejevac – Stanoja Glavaša, Kpalja Aleksandra prvi prilaz , Bogova, Boška Jugovića, Donji Matejevac Živojina Đokića do Čegarskog puta i Pećka.

Opština Palilula – 23 ulice

Kružni tok Vojvode Putnika – Zmaja od noćaja, Kružni tok Vojvode Putnika kod Apelacionog suda, Palilulaska od br. 8 do br. 12, Zdravke Vučković – nastavak, 12. srpske brigade, Veza Vase Čarapića i Marka Jovanovića, Miloša Đurića – nastavak, Kovanlučka 2. i 3. prilaz, Velimira Mitića – Suvi Do, Oplenačka – naselje 9. maj, Saobraćajnica paralelna sa prugom od TPO do autoputa, 1300 kaplara – nastavak, Pasi Poljana – 8. srpske brigade, Šumarska, Stevana Nikšića Lale, Vojvode Putnika – rekonstrukcija, Novobrdska, Pristupna saobraćajnica prema objektu „Xingyu Automotive Lighting Systems“, Knežička, Bubanjski heroji 2. prilaz, Ulica od sela Gornje Međurovo prema Bubanj selu (Maršala Tita), Ulica pored škole u selu Gornje Međurovo (Dragutina Vargučića).

Opština Crveni Krst – 15 ulica

Tri u Donjem Komrenu – Tomislava Ilića, Ovčarsko-Kablarska i Valjevska, Veza Ul. 25. Maj i Bul. N. Tesla – Ratko Jović, Braće Ilića i Svete Ivanovića Hum, Sečanica BB, Ulica do mosta Berčinac, Paljina – put do groblja, Obrena Nikolića – ulaz iz 12. februara, Gradska, Kravljanska, Somborski bulevar u saradnji sa ministarstvima, Save Kovačevića, Đuke Dinić

Opština Medijana – 9 ulica

Kružni tok Bul. Nemanjića – B. Parovića, Brzi Brod – Stojana Stoleta Stojkovića, Svetolika Šumarca, Filipa Kljajića, Veza ulica Cara Dušana i Vojvode Mišića, Ivana Vušovića – izgradnja trotoara, Parking kod OŠ „Sveti Sava“, Ljudevita Gaja i Kružni tok na prvom ulazu u Brzi Brod.

Opština Niška Banja – 7 ulica

Novoprojektovana od Zaplanjske do Sićevačke, Novoprojektovana (veza Sinđelićeve – put za Radikinu baru), Vladimira Paskaljevića, Nede Spasojević (novo Oko Sokolovo), Dositeja Obradovića – završetak, Novoprojektovana od OS 240 do OS 247 i Užička.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/U-programu-Direkcije-da-se-izgradi-i-obnovi-skoro-100-ulica-u-Nisu-za-dve-godine.sr.html