VIDEO: Počela naplata putarine, a neki izlazi sa autoputa zatvoreni – 021.rs

Neobeleženi radovi adekvatnim znacima, već samo prosipan šljunak na izlazima, zbunjuju mnoge vozače koji, kažu za Južne vesti, nisu ni znali za radove.

Jedan od vozača, Milan Lepojević krenuo je u nedelju iz Vlasotinca do Niša, a put mu se odužio jer je morao da kruži. Prema njegovim rečima, zatvorena je Vlasotinačka petlja, izlaz za Gadžin Han, kao i Doljevac. Osim neadekvatnog obaveštenja, dodaje i da su radovi loše obeleženi.

Izlaz za Vlasotince, odnosno drugi izlaz za Leskovac, jednostavno je zatvoren, ne postoji. Išao sam kroz Leskovac, zatim starim auto-putem i isključio sam se kod Pečenjevca. Posle nekoliko kilometara – i izlaz Gadžin Han je zatvoren, kao i izlaz Doljevac. Nisam znao za radove, niti je išta na putu ukazivalo na njih dok nisam došao do šljunka„, kaže Lepojević.

Dodaje da zna da je krenula naplata putarine na deonici od Doljevca do Preševa, ali mu nije jasno kako su mogli da krenu sa naplatom ako nema izgrađenih stanica jer, kako kaže, ljudima otežavaju vožnju i produžavaju put za 20-30 kilometara.

Tu su kao neke barikade, prosipan šljunak. Meni to ne izgleda kao da je neka firma radila, već kao da je došao neko sa strane, posipao i to je to. Nekim crnim kesama su prelepljene oznake za izlaz. Tri, četiri izlaza su zatvorena bez ikakavog razloga„, dodaje ovaj vozač.

Južne vesti pišu da iako na sajtu Puteva Srbije stoje obaveštenja o zatvaranju ovih izlaza i koji su alternativni pravci, građani kažu da za radove nisu znali dok do deonice nisu stigli.

Petlje zatvorene, nema informacija o završetku radova

Iako su iz Puteva Srbije građane obavestili o zatvaranju ovih deonica, zasad nema informacija kada će radovi biti završeni, navodi portal.

S obzirom na to da radnika nema na Vlasotinačkoj petlji, preduzeću su upućena i pitanja o početku radova na ovoj deonici, ali i kada će građani ponovo moći da koriste ove izlaze. Očekuju se i odgovori zbog čega je, umesto saobraćajnih obeleženih barikada, na nekim delovima posipan šljunak.

Alternativnim pravcima moraće i vozači koji u narednom periodu idu auto-putem do gradova u južnom delu Srbije. Oni koji idu iz smera Beograda za Doljevac, Brestovac, Gadžin Han i Bojnik, mogu koristiti put preko petlje Niš – jug i Merošina. Saobraćaj iz smera Preševa za Doljevac, Brestovac, Gadžin Han i Bojnik odvijaće se preko petlje Leskovac – centar.

Vozači koji iz Beograda idu za Vlasotince, moći će da se isključe na petlju Leskovac – sever, a iz smera Preševa preko petlje Grdelica državnim putevima. Saobraćaj iz Beograda ka Trgovištu odvijaće se preko pretlje Vranje, a iz smera Preševa preko petlje Bujanovac – jug državnim putevima, prenose Južne vesti.

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

https://www.021.rs/story/Info/Srbija/216944/VIDEO-Pocela-naplata-putarine-a-neki-izlazi-sa-autoputa-zatvoreni.html