Vučević: SNS tražila mandat za sastav nove vlade – N1 Info

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ tražila mandat za sastav nove Vlade.

„Očekujemo da Skupština bude konstituisana do 3. avgusta“, rekao je Vučević novinarima.

On je rekao da su njihova predviđanja da će Vlada biti formirana do septembra i da će to biti Vlada kontinuiteta u smislu politike i ekonomije.

Vučević je dodao i da su se predstavnici liste izjasnili šta misle o koalicionim partnerima sa drugih lista, ali da nemaju jedinstven stav.

„Da li će biti drugih stranaka uključenih u Vladu, videćemo“, rekao je Vučević i dodao da su u SNS podeljena mišljenja da li treba ići sa koalicionim partnerima sa drugih lista ili ne.

Rekao je da su razgovarali o krizi izazvanoj korona virusom, izgradnji puteva i o platama do 2025. godine, navodeći da su svesni svoje odgovornosti.

Vučević je istakao da nisu pričali o personalnim rešenjima, ali da će ona biti najbolja. Predsednik PUPS Milan Krkobabić rekao je da će vreme u budućnosti zahtevati ozbiljan rad i zadatke.

On je penzionerima i zaposlenima u javnom sektoru poručio da će se učiniti sve da se očuvaju plate i penzije.

Predsednik SDPS Rasim Ljajić ponovio je da nije bilo reči o personalnim rešenjima, ali da će biti promena i osveženja, te da će za 15 dana biti novi krug konsultacija posle kojeg će se znati više.

On smatra da svi koji su ušli u Skupštinu ne treba da uđu i u Vladu, jer je normalno da zemlja ima opoziciju u parlamentu.

„Nemamo jedinstven stav o koalicionim partnerima“

Vučević je rekao da očekuju da će u vladi biti promena, kao i da ne postoji jedinstven stav o pitanju koalicije, navodeći da će o tome još biti reči u narednom periodu.

Vučević je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji je i predsednik SNS, kazao novinarima da očekuju da Skupština Srbije bude formirana do 3. avgusta, a vlada krajem avgusta ili početkom septembra, dodajući da su to predvidjanja.

On je rekao da na sastanku nije bilo „personalnih rešenja“.

Predsednik PUPS, koalicionog partnera SNS-a, Milan Krkobabić rekao je da su u prvom planu razgovora bili pokretanje i nastavak privredne aktivnosti, očuvanje zdravstvenog sistema i osetljiva pozicija Srbije danas.

Krkobabić je naveo da je neophodno u otvorenom dijalogu doći do jedinstva.

„Samo jedinstveni možemo da se suprotstavimo svemu ovome. Izazovi su izuzetno veliki“, kazao je on.

Predsednik Socijaldemokratske partije Rasim Ljajić rekao je da Srbija treba spremno, sa novom vladom, da udje u pregovore za Prištinom.

Ljajić je rekao da će u narednih 15 dana biti novi krug konsultacija.

http://rs.n1info.com/Izbori-2020/a621860/Vucevic-SNS-trazila-mandat-za-sastav-nove-vlade.html