Vučić: „Do 1. decembra gradnja ukupno osam auto-puteva“ – B92

Pančevo — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da sanja o tome da do 1. decembra imamo ukupno osam auto-puteva u izgradnji.

Izvor: Tanjug

Foto: Epa/Laurent Gillieron

Foto: Epa/Laurent Gillieron

Naglasio je da se u tome razlikuje od svojih političkih protivnika koji sanjaju o tome kako da ga unište i predstave zemlju u najgorem svetlu.

„Naši snovi su različiti. Neki sanjaju kako i na koji način da unište mene i moju porodicu, a manje smo važni i ja i moja deca već Srbija, koju pokušavaju na svaki način da predstave u najgorem svetlu, čak i kada je dobro predstavljena svuda u svetu i zbog vakcinacije i BDP-a“, naveo je Vučić.

Ističe da za razliku od toga on želi i sanja da se do 1. decembra Srbija, pored četiri auto-puta koji se sada grade, započne gradnja još četiri i da imamo ukupno osam auto-puteva u izgradnji.

„Da krenemo u izgradnju Fruškogorskog koridora, zatim autoputa Zrenjanin – Beograd, da nastavimo autoputa ka Crnooj Gori od Požege do Duge Poljane i da započnemo gradnju od skretanja za Požarevac do Golupca i Donjeg Milanovca“, naveo je predsednik.

„Ako to uspemo, to su ti strašni uspesi“, naglasio je on.

Kaže da je cilj i da se vozimo uskoro brzom prugom od Beograda do Novog Sada za samo pola sata, kao i da krenemo da gradimo brzu prugu od Beograda prema Nišu i Dimitrovgradu za brzine između 160 i 200 kilometara na sat.

Zatim da se uradi pruga Niš – Dimitrovgrad i obnovi barska pruga od Valjeva do Vrbnice.

Ako to sve uradimo, mi smo promenili Srbiju, naglasio je.

Vučić podseća da se već potpisuju ugovori za izgradnju kanalizacije sa Kinezima, Nemcima i drugim partnerima i da će svi ti projekti promeniti lice Srbije.

„Mi to radimo zahvaljujući uspešnoj politici koju vodimo i Srbija je sada mnogo uglednija i rebrendirana u odnosu na ranije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2021&mm=02&dd=07&nav_id=1807438