Za letnje održavanje leskovačkih puteva 43,5 miliona dinara, posao opet dobio “Trejs” – Južne vesti

Ulice, opštinske i nekategorisane puteve u Leskovcu tokom letnjih meseci ove godine održavaće firma Trejs Srbija, a građane će to koštati oko 43,5 miliona dinara sa PDV-om. Ista firma taj posao obavljala je i prošle godine, a tada je iz budžeta bilo odvojeno 48 miliona dinara.

Na tender koji je leskovački JP Urbanizam i izgradnja objavio krajem januara odazvale su se još dve firme – vlasotinački AB Kop, koji je taj posao radio pre dve godine, kao i Profi put iz Leskovca.

Kriterijum za izbor najboljeg ponuđača bila je cena, a najnižu je ponudio Trace – 43.557.856 dinara i iz Urbanizma i izgradnje navode da ta firma ispunjava sve zahteve u vezi sa tehničkom specifikacijom radova.

Komisija za predmetnu javnu nabavku je ponuđaču Trejs Srbija koji je u predmetnom postupku javne nabavke podneo ekonomski najpovoljniju ponudu, putem Portala javnih nabavki uputila dopis broj 87 od 28. februara 2022. sa pozivom da u roku ne dužem od 5 radnih dana dostavi dokaze o ispunjenosti kriterijuma za kvalitativni izbor privrednog subjekta. Ponuđač je putem Portala javnih nabavki u zahtevanom roku, 2. marta 2022, dostavio traženu dokumentaciju – piše u obrazloženju.

Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, izabrana firma zadužena je za održavanje i očuvanje ispravnosti javnog puta, putnih objekata i saobraćajne signalizacije.

Ugovor važi do kraja godine ili dok se ne potroši predviđen novac, a firma ima i garantni rok za kvalitet radova u trajanju od godinu dana nakon što ih završi.

Podsetimo, okolini Leskovca Trejs je poznat pošto su na tenderima dobijali poverenje da rade deonice puta od Leskovca ka Bojniku i Pečenjevcu, ali i od Pečenjevca do Brestovca.

Održavaju i puteve u Nišu, pošto su u februaru prošle godine sa niškom Direkcijom za izgradnju sklopili ugovor na dve godine.

https://www.juznevesti.com/Drushtvo/Za-letnje-odrzavanje-leskovackih-puteva-435-miliona-dinara-posao-opet-dobio-Trace.sr.html