Za naše neimare nema krize, bez predaha i tokom vanrednog stanja – Večernje Novosti

Z. R. | 18. mart 2020. 16:00 | Komentara: 0

Na najvećim gradilištima u Srbiji radi se punom parom i na njima se nalazi 2.700 radnika

ZA neimare nema predaha ni u vanrednom stanju! Na sedam najvećih gradilišta u Srbijiu utorakje bilo angažovano oko 2.700 radnika. Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da nema zastoja u izgradnji najvažnijih infrastrukturnih projekata.

Kineske kompanije rade na obilaznici oko Beograda, američki konzorcijum „Behtel“ i „Enka“ na izgradnji Moravskog koridora – rekla je Mihajlovićeva. – Preporuka Ministarstva je da se gde god je to moguće radovi izvode na gradilištima na otvorenom, naravno, uz maksimalnu zaštitu radnika u skladu sa preporukama Vlade. Ostalim zaposlenima koji rade u zatvorenom prostoru, ukoliko je moguće treba dozvoliti rad od kuće.

Pročitajte još:

U JP „Putevi Srbije“ kažu da sva gradilišta na kojima je ovo preduzeće investitor u ovom trenutku rade normalno. Zastoj, kako navode, može nastati samo u izuzetnim slučajevima, ukoliko se pojave problemi sa uvozom pojedinih materijala ili dolaskom radnika koji su trenutno u inostranstvu.

U planu je da gradilišta nastave da rade po usvojenim planovima. Ukoliko se situacija promeni ili Vlada RS donese drugačije preporuke blagovremeno ćemo reagovati – poručuju iz „Puteva“. – Služba održavanja puteva nastavlja redovno sprovođenje svojih aktivnosti na redovnom održavanju državnih puteva prvog i drugog reda. Aktivnosti se odnose na krpljenje rupa, pranje, popravku i postavljanje saobraćajne signalizacije, održavanje sistema za odvodnjavanje, čišćenje puteva, radove na higijeni, kao i ostale poslove koji direktno utiču na bezbedno odvijanje saobraćaja.

NA AUTO-PUT BEZ KEŠA

JAVNO preduzeće „Putevi Srbije“ apelovalo je na sve korisnike auto-puta da koriste beskontaktnu naplatu putem uređaja za ENP, shodno podignutim merama zaštite i prevencije od virusa korona. Time se, kako navode, u najvećoj meri smanjuje mogućnost prenošenja zaraze putem gotovog novca i kartica i ubrzava samo vreme putovanja.

https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:853560-Za-nase-neimare-nema-krize-bez-predaha-i-tokom-vanrednog-stanja