Završeno više od polovine radova na deonici autoputa Preljina-Požega – N1 Info

U izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega do sada je realizovano 60 odsto planiranih radova, a završetak je najavljen do kraja ove godine, saopštio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Na toj deonici autoputa urađeno je 45 odsto zemljanih, 70 odsto radova na mostovima i više od 75 odsto na tunelu „Trbušani“.

„Od izvođača radova ćemo zatražiti da se radi još intenzivnije, uz produženo radno vreme i povećan broj radnika, kao i da se što pre započne rekonstrukcija lokalnih puteva koji su oštećeni tokom dosadašnjih radova, a više se ne koriste za transport materijal“, rekao je Todorović.

On je dodao da je na sastanku sa predstavnicima ministarstva i javnih preduzeća ocenjeno da je izgradnja deonice auto-puta „Preljina-Požega“ najznačajniji projekat u oblasti putne infrastrukture koji se se trenutno realizuje u Srbiji.

U saopštenju se navodi da je dan ranije održan sastanak sa ministrom građevinarstva Tomislavom Momirovićem, predstavnicima Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, firmom koja vrši nadzor na svim radovima „Centralna putna laboratorija“, predstavnicima finansijera i Grada Čačka, posle obilaska radova na izgradnji deonice autoputa Preljina-Požega.

https://rs.n1info.com/biznis/zavrseno-vise-od-polovine-radova-na-deonici-autoputa-preljina-pozega/